Întrebări necesare cu care să spargi gheața la primul date

În zilele noastre, când ieși la primul date, există șanse mari să fie cu o persoană pe care ai cunoscut-o online. Chiar dacă v-ați trimis zeci sau poate sute de mesaje până la momentul primului date și părea să fie ceva între voi, nimic nu este 100% sigur. Va trebui să te asiguri că există aceeași chimie între voi chiar și când sunteți față în față.

Apropo, dacă ești în căutare de idei pentru un date memorabil, inspiră-te de aici.

Dacă ai nedumeriri despre ce să vorbești la primul date, dar nici nu vrei să pară forțată conversația, iată câteva idei de subiecte care să te ajute să spargi gheața.

1.   Întreabă despre un anumit subiect pe care l-ai văzut pe profilul său online

Cu toții ne dorim ca ceilalți să fie interesați de noi și să le pese cu adevărat de ceea ce facem sau spunem. Așa că, dacă vrei să spargi gheața cu brio, întreabă despre ceva ce ți-a atras atenția pe profilul său.

De asemenea, evită pe cât se poate să adresezi întrebări închise, ce pot primi răspunsuri de tipul „da” sau „nu”.

Iată câteva exemple concrete:

 • Spune-mi mai multe despre pasiunea ta pentru munți și drumeții;
 • Ce ți-a plăcut cel mai mult la călătoria pe care ai făcut-o în Paris?
 • Cum a fost când ți-ai vizitat orașul natal?

2.   Hobby-uri și interese

O altă întrebare care te ajută să spargi gheața într-un mod amuzant este „Ce-ai face dacă ai avea ziua de mâine liberă?”

Fiecare persoană își petrece timpul liber într-un mod diferit, iar adresarea întrebării de mai sus te ajută să aflii mai multe detalii despre persoana pe care o placi.

Ceea ce face o persoană în timpul liber va descrie în mod lucrurile care sunt cele mai importante pentru ea. Mai ales în aceste vremuri, în care suntem bombardați cu imagini și clipuri pe rețelele sociale, cei mai mulți dintre noi nu avem timp de pierdut.

Uite, concret, ce întrebări poți adresa la primul date:

 • Ce îți place să faci ca să te distrezi?
 • Dacă ai avea liber/concediu toată luna, cum ți-ai petrece timpul?
 • Cum arată un weekend perfect pentru tine?
 • Ce talent ai vrea să ai și de ce?
 • Care este limbajul tău de iubire?

A afla mai multe despre hobby-urile și interesele parenerului/partenerei tale te va ajuta nu doar să înțelegi ce anume consideră ei important, ci te ajută să-ți dai seama dacă ți-ar plăcea să petreceți timp împreună.

3.   This or that

Următoarele întrebări te vor ajuta să transformi discuția într-una amuzantă. Iar dacă descoperi că nu ești de acord cu anumite răspunsuri, acestea pot deveni și începutul unor dezbateri distractive pentru a menține întâlnirea interesantă.

 • Ce preferi, o vacanță la mare sau la munte?
 • Mic dejun sau cină?
 • Cafea sau ceai?
 • Vin și cină sau Netflix & chill?
 • Mâncare japoneză sau italiană?

Atenție însă. Întrebările sensibile, cum sunt cele despre politică sau religie nu funcționează bine de la prima întâlnire. Așadar, ai grijă la subiectele alese și ține cont că încerci să menții o atmosferă ușoară. Dacă vrei să aduci în discuție subiecte legate de sex, iată cum s-o faci.

4.   Wild Card

Dacă vrei să menții seara specială și conversația aprinsă, următoarele întrebări te ajută să te asiguri că vei câștiga și următorul date.

 • Care este o vacanță pe care nu o vei uita niciodată? Ce a fost experiența care o face de neuitat?
 • Cum ți-ai cunoscut cel mai bun prieten și de ce crezi că relația ta a funcționat atât de bine?
 • A trebuit vreodată să scoți pe cineva din viața ta? Ce s-a întâmplat, dacă nu te deranjează să împărtășești?
 • Ce cauți la un partener? Ai vreo idee de ce relațiile tale anterioare nu au funcționat?
 • Care este cea mai proastă experiență pe care ai avut-o vreodată la o întâlnire?
 • Care este un sfat important pe care crezi că ar trebui să-l cunoască toată lumea?

E normal să fii open minded într-o relație chiar de la primul date, dar nu ignora „red flags” care de multe ori apar chiar în momentul 0 (prima întâlnire).

5.   Jucați-vă „Două adevăruri și o minciună”

Dacă nu ai jucat niciodată Two Truths and a Lie, nu-ți face griji, este ușor. În plus, vei afla foarte multe lucruri despre cealaltă persoană și vei adăugat puțin „condiment” întâlnirii voastre.

Practic, tu și partenera/partenerul trebuie să spui 3 lucruri despre tine, dar unul trebuie să fie o minciună. Apoi, partenera/partenerul va trebui să ghicească care dintre lucrurile spuse de tine este minciună.

Este important să reții că primul date înseamnă să te dezvălui încet, puțin câte puțin. Oricât de tentant ar fi să stai cu o listă de întrebări și să-ți petreci seara povestind pentru a vă cunoaște mai bine, nu pierde șansa de a vă acorda timp pentru ca primul date să se transforme într-o relație funcțională. Iar dacă nu va exista a second date, iată cum să treci mai ușor peste o respingere.

În concluzie, obiectivul tău trebuie să fie mereu acela de a menține conversația fluidă și semnificatovă. Astfel, s-ar putea să stârnești suficient interes pentru a stabili și a doua întâlnire.

 

______
Sursă poză de copertă: Freepic.diller, Freepik.com

 

 

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.