5 lucruri surprinzătoare pe care să NU le faci înainte de sex

Uneori, chiar înainte de contactul sexual, e plăcut să mergi la baie să te împrospătezi. Poate reaplici deodorantul, faci un duș rapid, te speli pe dinți sau verifici prezervativul – orice te face să te simți bine. Dar ce zici de lucrurile pe care nu are trebui să le faci înainte de sex?

Sigur, ar fi imposibil să avem un checklist de lucruri pe care să nu le faci înainte de contactul sexual care să se aplice tuturor persoanelor. Fiecare dintre noi avem ritualuri diferite când vine vorba de intimitate, iar asta e perfect normal. Însă, unele lucruri precum cele ce urmează mai jos ar fi bine să fie evitate înainte de sex.

1.   Nu consuma prea mult alcool

În general, cel mai bine este să eviți consumul de alcool sau să-l reduci la minim. O bere sau un pahar de vin te pot pune în starea de spirit de care ai nevoie, dar excesul nu face bine. În primul rând, este un factor de risc cunoscut pentru disfuncția erectilă masculină care face dificilă obținerea sau menținerea unei erecții suficient de puternice pentru actul sexual.

În al doilea rând, consumul de alcool poate afecta consimțământul în ceea ce privește actul sexual și poate îngreuna apariția orgasmului.

2.   Evită să consumi alimente picante și grele

Dacă intenționezi să planifici neprevăzutul, recomandăm să reduci consumul de alimente picante. Alimentele precum curry și ardeiul iute pot provoca simptome de reflux acid, inclusiv arsuri la stomac și o senzație de arsură în gât. Iar dacă corpul tău e sensibil la aceste condimente, e posibil să nu poți reține din gazul pe care-l declanșează. Apropo, vezi și alte situații neașteptate care pot apărea în timpul sexului.

De asemenea, citricele, băuturile carbogazoase și alimentele bogate în grăsimi pot provoca arsuri la stomac.

Câ tot suntem la capitolul mâncare, vezi care sunt cele 6 alimente recomandate pentru un apetit sexual ridicat.

3.   Nu te epila inghinal

Printre modalitățile tale de îngrijire se află și epilatul? Perfect, dar trebuie să-l planifici din timp, nu înainte de sex. Epilarea face pielea din jurul organelor genitale mai sensibilă și predispusă la iritații cauzate în timpul actului sexual.

Poți reduce disconfortul foarte simplu: epilează-te cu o zi înainte.

4.   Nu folosi jucăriile sexuale direct din dulap

Dacă v-ați decis să vă condimentați puțin relația cu jucării sexuale, e foarte bine. Însă, amintește-ți să ai grijă de ele dacă vrei să reziste și să nu facă germeni: curăță-le înainte de sex.

5.   Sari peste preludiu? Greșit.

Un moment la fel de important precum actul sexual în sine este preludiu. Acesta te pune în starea de spirit de care ai nevoie, te relaxează și te pregătește pentru sex. Profită de preludiu și descoperă ce anume îți place, descoperă ce-i place partenerului tău și experimentați împreună.

Tot la capitolul preludiu, în cazul în care ți-ai început deja viața sexuală, e bine să știi că riscul apariției unei sarcini există și în cazul sexului fără penetrare (heavy petting).

E bine să știi că sexul poate constitui un factor important în apariția de infecții ale tractului urinar. În timpul desfășurării lui, bacteriile din zona anală pot ajunge în uretră și apoi în tractul urinar. Cu toate acestea, una dintre metodele de prevenție ale apariției infecțiilor este urinarea după contactul sexual pentru a preveni migrarea ascendentă a bacteriilor din uretră spre tractul urinar.

La final, îți reamintim că în cazul în care s-a întâmplat vreun accident în timpul actului sexual, ai la dispoziție pilula de a doua zi care te ferește de neprevăzut.

____
Sursă poză de copertă: Mdjaff, Freepik

 

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.