6 alimente afrodisiace pentru un apetit sexual ridicat

Alimentația are un impact important asupra organismului, influențând atât procesele metabolice și funcțiile principale, cât și nivelul de stres sau libidoul. Energia, masa musculară, dozajul hormonal sau chiar activitatea cerebrală sunt în strânsă legătură cu alimentele pe care le consumăm. O parte dintre acestea lasă o amprentă puternică și asupra modului în care se desfășoară viața sexuală. Astfel, următoarele alimente pot face diferența între „bine” și „excelent”:

  1. Migdalele sunt bogate în substanțe hrănitoare și cu un gust unic, acestea reprezintă simbolul fertilității. Aroma inconfundabilă a migdalelor stimulează sexualitatea femeilor, iar aportul de vitamina E, fibre și magneziu asigură o doză suplimentară de energie, ideală pentru un consum sexual intens.
  2. Bananele sunt asociate cu sexul prin însăși forma sugestivă a fructului. Dincolo de argumentul vizual însă, bananele conțin magneziu, potasiu și vitamine care sunt „responsabile” pentru accentuarea libidoului masculin.
  3. Ciocolata  este unul dintre cele mai delicioase deserturi pentru majoritatea persoanelor și un afrodiziac natural pe cât de clasic, pe atât de puternic. Nu degeaba aceasta este prezentă în numeroase reclame și filme ca simbol al seducției si al tentației. Printre efectele ciocolatei  se numără starea de euforie și creșterea energiei, puse pe seama dopaminei eliberate, precum și starea de fericire indusă de serotonina „pompată” în urma consumului de cacao.
  4. Stridiile sunt celebre pentru proprietatea lor de a stimula apetitul sexual. Motivul pentru care acestea intensifică dorința sexuală este conținutul ridicat de zinc, care stimulează producția de spermatozoizi și nivelul testosteronului.
  5. Pepenele roșu,popular mai ales pe perioada verii, este un adevărat cocktail de vitamine, fiind totodată un balsam pentru rinichi. Studiile recente au scos la iveală însă faptul că acest fruct delicios are și proprietatea de a mări potența sexuală, transformându-se astfel într-un afrodiziac demn de luat în seamă.
  6. Vanilia – bețigașele de vanilie pot transforma un desert delicios sau un ceai simplu într-un moment fermecător. Aroma dulce stimulează nervii, ajutând la intensificarea senzațiilor.

Separat sau combinate, ca atare sau ca parte a unei mese delicioase înainte de sex, aceste 6 alimente pot contribui la o partidă de sex cu totul specială. Fii creativă, posibilitățile sunt nelimitate!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.