Situații neașteptate în timpul unui act sexual

Sexul poate fi grozav dacă îți alegi persoana potrivită și dacă este dorit de ambii parteneri. Dar poate să fie însoțit și de lucruri mai puțin așteptate, mai ales dacă vorbim de primul contact sexual. Dacă ți se va întâmpla, be chill, nu ești singurul/a. Până și cei mai experimentați în ale sexului pot comite o gafă amuzantă.

Și pentru că astfel de momente pot fi stânjenitoare, atunci te ferești să discuți despre ele. Dar este timpul să punem punctul pe „i” ca atunci când vei trece prin asta, cel mai probabil, să știi cum să gestionezi situația.

  1. Când nu poți avea orgasm

Acesta poate fi un moment ciudat și destul de frustrant, mai ales pentru femei, iar statisticile arată că între 10-20% dintre acestea nu au avut niciodată un orgasm. Well, nu e panică, vestea bună este că îți poți ajuta corpul să ajungă la orgasm! Uite aici ce trebuie să faci!

În plus, totul pornește din „cap”, deci e posibil ca în timpul actului sexual să nu fii suficient de relaxată, concentrată sau poate nu acordați suficientă atenție preludiului. Deci asta poate fi o sugestie de urmat. Aaa… și dacă vrei să elimini orice fel de risc sau stresul unei sarcini nedorite, nu uita de protecție la fiecare contact sexual!

  1. Când încercați o poziție nouă și nu iese din prima

Când vrei să încerci o poziție nouă, pregătește-te: e posibil să nu-ți iasă din prima! Până la urmă, important este că ai încercat și ai observat ce ți se potrivește și ce nu. De asemenea, ai grijă și evită să crezi că dacă faci sex în anumite poziții nu rămâi însărcinată. O sarcină se poate instala prin orice contact sexual neprotejat, deci nu are legătură cu pozițiile sexuale. Folosește protecție, mai bine! #besafe

  1. Când se aud sunete ciudate

Este posibil ca în timpul sau după terminarea actului sexual, vaginul să scoată anumite sunete. E bine să știi că acest lucru este normal și comun. Se poate întâmpla ca la penetrare, odată cu penisul, să intre și aer care rămâne blocat dincolo de vârful penisului.  După scoaterea penisului, pereții vaginali se lovesc, eliminând aerul și așa se explică acel sunet. Este bine să știi că este o reacție fizică normală și nu e cazul să simți jenă atunci când se întâmplă.

  1. Prezervativul alunecă

Un alt lucru la care te poți aștepta atunci când alegi ca metodă de contracepție prezervativul este ca acesta să alunece sau să se rupă. Chiar dacă momentul descoperirii acestui lucru poate fi inconfortabil, trebuie să te gândești că un astfel de accident presupune riscul unei sarcini nedorite. Pentru a evita acest risc, soluția de urgență este pilula de a doua zi. Se ia de la farmacie și se administrează în primele 24 de ore, dar nu mai târziu de 72 de ore.

Dacă ai nevoie de o metodă contraceptivă pe termen lung, atunci poți lua în calcul pilulele anticoncepționale. Pentru a ști care sunt cele potrivite nevoilor tale e nevoie să mergi la medic pentru un consult.

Cu toate astea, nu uita: prezervativul este singurul care te protejează de BTS!

  1. Ejaculează prea repede

Dacă te afli la început de drum și te lovești și tu de acest impediment, află că e foarte des întâlnită la băieți. Partea bună este că poți fi gata de o nouă aventură intimă în scurt timp. Dacă ți se întâmplă pe neașteptate, tratează experiența cu naturalețe și nu pune presiune pe tine! Odată cu exercițiul vei putea să controlezi mai bine momentul ejaculării, dar și emoțiile din timpul sexului. 😎

Chiar dacă este vorba despre contracepție sau sex și ai nelămuriri, la un mesaj distanță stă răspunsul tău. Îi poți scrie specialistului Planifică Neprevăzutul, iar acesta îți răspunde în cel mai scurt timp.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.