TOP 5 Curiozități Despre Sex – Articol Pentru Fete

Primim foarte multe întrebări de la fete despre ce se întâmplă cu corpul lor în timpul sexului, majoritatea fiind lucruri absolut normale dar despre care nu se vorbește nici în filme și nici în grupul de prietene.

Corpurile noastre sunt niște aparate foarte interesante, dar care nu funcționează întotdeauna conform „manualului de instrucțiuni”. Și atunci apar întrebările.

 

  • E normal să simt labiile umflate în timpul sau după sex?

Da. Când ne pregătim pentru un act sexual, în corpul nostru se petrec anumite schimbări, pe care le simțim chiar dacă nu ne concentrăm asupra lor. Aceste schimbări au loc în etape și au fost denumite de terapeuți „ciclu de răspuns sexual” și includ: dorința, excitația, orgasmul și rezoluția. Poți citi despre ce se întâmplă în corpul nostru în timpul sexului în acest articol.

În timpul excitației, corpul femeii reacționează prin fermitatea sânilor, întărirea sfârcurilor, dar și prin o vascularizare mai puternică a zonei vaginului, inclusiv a labiilor. Din acest motiv, labiile pot crește în volum și chiar își intensifică culoarea. Acest efect rămâne uneori chiar și la ceva timp după ce actul sexual s-a terminat, urmând ca fluxul sangvin să revină la normal treptat. Dacă totuși umflătura persistă mai mult timp și nu doar pe perioada cât ești excitată, ar fi recomandat să mergi la medic.

 

  • E normal să nu am orgasm la fiecare contact sexual?

Da. Nu toate femeile au orgasm la fiecare contact sexual. Chiar dacă poate fi frustrant, încearcă să te bucuri de întreg actul sexual și să descoperi împreună cu partenerul ce mișcări sau ce fel de atingeri îți aduc cea mai mare plăcere. Citește aici ce să faci dacă îți e greu să ajungi la orgasm.

 

 

  • E normal să îl direcționez pe partener către ce îmi place dacă el nu găsește zona potrivită?

Da. Chiar dacă vor fi cazuri în care nu vei atinge orgasmul, este absolut normal să vrei să obții cât mai multă plăcere din actul sexual și de aceea nu e nimic în neregulă dacă vrei să îți direcționezi partenerul către zonele care știi că au efect garantat pentru tine. Plăcerea ta este plăcerea amândurora, până la urmă.

 

  • E normal ca vaginul să scoată sunete ciudate în timpul sexului?

Da. Acest lucru se întâmplă deoarece vaginul se extinde sub efectul excitației, pentru a permite penetrarea. Uneori, odată cu penisul, poate intra și aer, care rămâne blocat acolo până la retragerea penisului. Astfel, când schimbați poziția sau când penisul se retrage din vagin, pereții vaginului se lovesc și elimină aerul blocat acolo. Poți citi despre ce alte situații neașteptate pot apărea în timpul sexului aici.

 

  • E normal să simt o senzație de urinare în timpul sexului?

Da. În timpul sexului poate apărea chiar nevoia de urinare dacă nu ai mers înainte la baie sau poate fi o formă de ejaculare pe care unele femei o experimentează ca efect al excitării puternice.

 

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.