Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci sex o perioadă mai lungă de timp? (pentru fete)

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu faci sex o perioadă mai lungă de timp? (pentru fete)

Sexul crește imunitatea, reduce stresul și lista poate continua cu beneficiile pe care acesta le are. Dar care sunt efectele pe care lipsa lui le produce asupra organismului? Fiecare persoană e posibil să treacă la un moment dat în viață printr-o perioadă de abstinență sexuală. Nu e nimic rău în această situație, dar e bine de știut ce lucruri se petrec în corpul nostru și de ce, mai ales că circulă atâtea zvonuri despre acest subiect. Iată efectele în lista de mai jos!

  1. Nu redevii virgină

Informația conform căreia dacă nu faci sex o vreme, himenul se va reface și redevii virgină este doar un mit. Vaginul nu se va închide deoarece dupa primele contacte sexuale are loc ruperea inelului himeneal. Odată rupt acesta nu poate reveni la forma inițială, deci, ai putea să-ți iei gândul de la acest mit.

  1. Scade apetitul sexual (libidoul)

Specialiștii sunt de părere că libidoul variază în funcție de experiențele sexuale ale fiecărui individ. Cu alte cuvinte, dacă esti femeie si treci printr-o perioadă de abstinență sexuală, asta nu înseamnă că și cheful de sex se duce odată cu asta. Ba chiar e posibil să crească în timp.

  1. Ar putea să crească nivelul de stres

Sexul te scapă de stres prin eliminarea unei substanțe (endorfină) care reduce nivelul de stres și care îți dă o stare de bine. Asta explică de ce în perioada de abstinență, femeile trec mai greu prin anumite situații și de ce devenin mai relaxate după sex.

  1. Abstinenta la femei influențează negativ echilibrul cardiac

Numeroase studii dovedesc că oamenii care sunt activi sexual sunt mai puțin predispuși să facă un atac de cord în timpul vieții decât cei care nu fac sex. Asemenea sportului, și sexul este văzut ca fiind una dintre cele mai bune metode de prevenire a bolilor (atât timp cât este făcut în siguranță și se folosesc metode contraceptive sigure).

  1. Scade riscul contractării unei boli cu transmitere sexuală sau a infecțiilor urinare

Este de la sine înțeles că prin abstinență sexuală e mai puțin probabil să contractezi BTS, ceea ce este o veste bună. Atenție, însă! Asta nu înseamnă că prin alte căi acestea nu pot fi transmise. Referitor la infecțiile urinare, ele apar frecvent din cauza transferului bacteriilor dinspre anus spre tractul urinar, în cazul constipației sau în situația unei igiene deficitare.

  1. Scapi de stresul unei sarcini neprevăzute

Luând în calcul cele de mai sus, până la urmă, abstinența te ține departe și de posibilitatea unei sarcini neprevăzute. Dar nu putem menționa acest lucru decât în glumă, deoarece cu metodele contraceptive din ziua de azi, acest risc poate fi evitat fără probleme și atunci când ai o viață sexuală activă.

Dacă ai întrebări, scrie-i specialistul Planifică Neprevăzutul pe adresa „Întreabă medicul” de pe site și acesta îți va răspunde cât de curând posibil.

Iar dacă vrei să afli noutăți în materie de sex și dragoste, te invităm să ne urmărești pe pagina de Facebook pe pagina Iepurașului de pe Instagram).

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.