7 adevăruri tabu despre începerea vieții sexuale

Începerea vieții sexuale.

Este ceva despre care știm cu toții, ceva foarte valoros, dar totuși, considerat un subiect tabu, despre care nu vorbim prea mult.

Ideea ca primul tău contact sexual să fie ceva semnificativ și care-ți schimbă viața își are originea în faptul că femeile au fost, de-a lungul istoriei, considerate proprietate.

Adică, virginitatea este o construcție socială care a apărut din cauza comercializării femeilor.

Întrucât femeile erau (și uneori încă sunt) considerate proprietate, atunci când s-au căsătorit, au fost transmise soților lor de către tații lor. Adică, tatăl fetei o dădea literalmente mai departe.

Așa se face că puritatea sexuală a unei femei a devenit foarte importantă, iar virginitatea a fost văzută ca unul dintre cele mai importante lucruri ale femeii.

Revenind la vremurile noastre, iată 7 adevăruri tabu despre începerea vieții sexuale:

1. Probabil că nu va fi ca scenele de sex pe care le vezi la televizor

Fiecare trăiește sexul în mod diferit. Dar nu ar trebui să te aștepți ca prima experiență sexuală să fie așa cum vezi în filme. Scenele de sex din filme și televiziune nu apar dintr-o singură filmare. Actorii trebuie adesea să se repoziționeze, iar regizorii pot refilma anumite părți, astfel încât scena să arate bine în fața camerei.

Deci, ceea ce vezi pe ecran nu este o imagine realistă a modului în care majoritatea persoanelor au contacte sexuale.

2. S-ar putea să nu ai orgasm din prima

Și nici din a doua sau a treia experiență. Orgasmele nu sunt o garanție la niciun contact sexual. Mai multe curiozități despre orgasm poți citi în acest articol.

3. La băieți, s-ar putea ca organul genital să nu coopereze

La început, s-ar putea să descoperi că partenerul tău nu poate avea/menține o erecție suficientă pentru penetrare. Deși s-ar putea să vă simțiți jenați sau supărați din această cauză, trebuie să știi că disfuncția erectilă ocazională este frecvent întâlnită.

Disfuncția erectilă poate apărea din mai multe motive, printre care stresul sau anxietatea. Dacă disfuncția persistă, s-ar putea ca partenerului tău să-i fie util să discute cu un medic despre simptomele tale.

4. Nu-ți ignora propriile dorințe

Dacă vrei ceva, spune. Dacă ai anumite nevoi sau dorințe, discută cu partenerul tău despre ele. Este important să fii o persoană sinceră cu privire la ceea ce ți-ar plăcea să se întâmple la primul contact sexual, astfel încât experiența să fie cea mai bună posibilă.

5. Sexul nu este sinonim cu intimitatea sau dragostea

La fel ca și alergarea sau yoga, sexul este o activitate fizică și nimic mai mult. Nu este același lucru cu intimitatea, dragostea sau legătura emoțională cu o persoană.

Unele persoane pot avea contacte sexuale doar cu parteneri pe care îi iubesc și față de care au o anumită legătură emoțională, în timp ce alții pot face sex fără obligații.

Cu alte cuvinte, înainte de începerea vieții sexuale, ar trebui să discuți cu cealaltă persoană despre valoarea pe care i-o atribuie experienței sexuale.

Aici poți citi mai multe idei și lucruri pe care nu ți le spune nimeni despre prima experiență sexuală.

6. Sufletul tău nu este atașat de primul partener pentru totdeauna

Unii oameni pot avea credințe religioase puternice în jurul sexului. Alții s-ar putea să nu le aibă. Oricum, ideea este că nu vei fi legat pentru totdeauna de partenerul tău, dacă nu vă doriți asta.

În cele din urmă, contactul sexual este doar asta – sex. O activitate normală, sănătoasă, care nu îți definește credințele morale sau spirituale.

7. Primul contact sexual nu setează „tonul” pentru următoarele

Știi care este cel mai plăcut lucru legat de contactele sexuale? Faptul că fiecare experiență este diferită. Prima dată când faci dragoste se poate să nu se ridice la înălțimea așteptărilor tale, dar asta nu înseamnă că și a doua sau a treia oară va fi la fel.

Fiecare experiență este diferită deoarece ea depinde de partener, de nivelul de experiență, dorința de a încerca lucruri noi și altele. La urma urmei, practica te face perfect. 🙂

Îți dorim să ai experiențe sexuale plăcute și planificate. Iar în caz de nevoie, îți reamintim că ai la îndemână pastila de a doua zi.

______
Sursă poză de copertă: Mix and Match Studio, Canva.com

 

 

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.