Beneficiile anticonceptionalelor – TOP 3 avantaje despre care nu se vorbește

Probabil ai auzit despre pilulele anticoncepționale ca fiind una dintre metodele contraceptive pe termen lung care te protejează împotriva unei sarcini nedorite. În afara scopului contraceptiv, poți gasi restul dintre beneficiile anticoncepționalelor aici!

Cu toate astea, sunt și unele despre care nu se vorbește și pe care le vom detalia în continuare.

  1. Îndepărtează acneea

Acneea este o problemă cu care se confruntă, la un moment dat, 85% din populația tânără a lumii (12-24 de ani). Aceasta poate să fie o problemă acută și frustrantă, dar poate fi tratată cu ajutorul anticoncepționalelor. Ele acționează lent, eliminând coșurile și oprind apariția altora noi. Pe scurt, rolul lor este de a regla organismul din punct de vedere hormonal deoarece conțin estrogen și progesteron. Pentru a avea efect, pilulele se iau numai la recomandarea medicului dermatolog sau a celui ginecolog, după ce se determină exact ce tip de pastile ai nevoie.

  1. Reglează ciclul menstrual și diminuează durerile menstruale

Un aspect despre care auzim mai puțin este că pilulele contraceptive reglează ciclul menstrual. În cazul în care ai un ciclu neregulat, odată cu administrarea pilulelor conform indicațiilor medicului, acesta se va regla la 28 de zile.

În plus, datorită hormonilor pe care pilulele îi conțin, durerile menstruale vor deveni mai suportabile și mai ușor de gestionat.

  1. Reduc riscul de cancer ovarian și endometrial

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer și printre primii factori de deces la femei, potrivit studiilor. Tot cercetările arată că femeile care administrează pilulele contraceptive sunt mai puțin susceptibile să dezvolte această boală. Același lucru se întâmplă și în cazul cancerului endometrial întrucât administrarea de pilule este asociată cu cote mai scăzute de apariție a acestui tip de cancer.

Printre altele, odată ce ai decis să iei pilulele anticoncepționale, îți asiguri confortul psihic pentru că poți face sex oricând, fără griji, nu trebuie să apelezi la pilula de a doua zi (decât în cazul în care ai uitat să iei la timp pilula anticoncepțională sau nu ai folosit altă metodă contraceptivă) și nici nu e nevoie să folosești o metodă suplimentară (prezervativul), decât în primele 7 zile până acestea încep să-și facă efectul.

Mențiuni:

  • se iau doar la recomandarea medicului
  • nu protejează împotriva BTS
  • pentru eficiență maximă se iau în fiecare zi, la aceeași oră
  • nu afectează fertilitatea

Așadar, indiferent pentru ce scop te-ai decis să folosești pilulele anticoncepționale, dacă nu știai încă, acum ai aflat și despre o altă serie de beneficii ale anticoncepționalelor. Nu uita să le administrezi conform indicațiilor medicului și #besafe!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.