Sex între mituri și adevăr (3)

Miturile despre sex nu doar că au creat o imagine greșită despre relațiile de intimitate din cuplu, dar s-au răspândit așa ușor că au fost luate drept adevăruri valabile. În rubrica #faramituri dorim să  analizăm toate aceste informații care nu au un fundament real și să clarificăm unele dintre cele mai controversate mituri. Pentru mai multe astfel de informații despre sex, vă invităm să citiți și partea I și partea a II-a a rubricii, iar, mai jos, vă poftim la o porție de adevăruri despre burlaci, preludiu și sex în apă, toate #faramituri.

 

  1. Burlacii fac sex mai mult și mai bun decât bărbații cuplați

 FALS. Filmele și miturile au creat o imagine greșită despre sexul dintre partenerii implicați într-o relație de lungă durată sau după căsătorie. Adevărul este că bărbații cuplați fac mai mult sex și au partide mai calitative. O spune un studiu din 2010 care arată că bărbații căsătoriți sau cu relații lungi au parte de mai mult sex, cu aproximativ 20% mai multe raporturi sexuale versus bărbații burlaci.

Iar ce este și mai interesant e că în relațiile monogame de durată, și calitatea partidelor sexuale crește. Asta se datorează nivelului de încredere dintre parteneri, cei doi ajungând în timp la o viață sexuală constantă și bazată pe deschidere și sinceritate. În astfel de cazuri, metodele contraceptive moderne, cum ar fi anticoncepționalele, contribuie la o viață sexuală activă și fără griji, sporind calitatea raporturilor sexuale. Mai mult, încrederea între parteneri înseamnă și o lipsă de inhibiții între ei, deci raporturi sexuale cât mai sincere și cu fantezii sexuale îndeplinite.

  1. Doar femeile mimează orgasmul

FALS: Cumva mimarea orgasmului a fost un lucru atribuit strict femeilor. Dar o fac și bărbații. Rezultatul este confirmat și de un studiu din 2010 din ”Journal of Sex Research”, în urma căruia s-a aflat că 28% dintre bărbați au mimat orgasmul măcar o dată-n viață. Motivele pentru care fac asta sunt diverse, dar cei mai mulți bărbați aleg să facă asta ca să dea un plus de încredere partenerei. De asemenea, participanții la studiu au spus că au ales să mimeze orgasmul ca să nu-și supere sau să-și dezamăgească partenera. Mai există și cazurile rare în care bărbații nu sunt atrași de parteneră sau nu sunt multumiți de raportul sexual și aleg să încheie lucrurile mimând momentul culminant.

  1. Dacă faceți sex în apă, o femeie nu are cum să rămână însărcinată

FALS: Dacă ați auzit această informație atât de răspândită, uitați de ea. Apa nu este o metodă contraceptivă, apa nu înlătură efectele spermei și nu e un scut pentru o posibilă sarcină. Iar apa, fie ea cu clor sau apă de mare, nu omoară spermatozoizii, așa cum poate ați auzit în diverse locuri. Indiferent că partida de sex se întâmplă într-o piscină sau în mare, dacă nu folosiți o metodă de contracepție, șansele să se instaleze o sarcină sunt la fel de mari ca în cazul unor partide de sex neprotejate pe uscat. Așadar, dacă vreți să încercați și varianta acvatică, nu uitați să vă protejați. Și dacă v-ați lăsat duși de val la propriu, nu uitați că există pastila de a doua zi.

  1. Bărbații ar sări peste preludiu de fiecare dată

FALS: Un alt mit cu o largă râspândire este și cel legat de preludiu, varianta masculină. Dar nu, bărbații nu se gândesc doar la momentul orgasmului și nu toți vor să ajungă acolo cât mai repede. Într-un sondaj realizat de Men’s Health în 2005, doar 3% dintre bărbați au spus că ar vrea să renunțe la preludiu. În rest, așa cum e văzut și de majoritatea consilierilor sexuali, preludiul este o joacă, nici pe departe o obligație. Așa că, liber la joacă!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.