Mituri despre sex într-o relație funcțională

Fiecare dintre noi are o idee despre cum ar trebui să arate o relație sănătoasă. Cel mai adesea, preoncepțiile noastre provin din educația pe care am primit-o, precum și din relațiile pe care le vedem la oamenii din jurul nostru.

Aceste convingeri pe care le avem pot crea și întări stereotipuri, care dau naștere unor mituri în care foarte mulți ajung să creadă.

Discutăm mai jos despre câteva dintre cele mai comune mituri despre sex într-o relație:

  1. Sexul grozav vine de la sine dacă aveți o relație funcțională

Fals. Filmele ne induc ideea că dacă există chimie între doi oameni, automat și sexul va fi excelent, lucru care nu se întâmplă mereu în viața reală. Sexul de calitate se contruiește, are la bază o bună comunicare între cei doi, alături de dorința de a experimenta, fie că e vorba de noi poziții sau de tehnici care să vă ajute să obțineți o plăcere mai mare. Dacă aveți o relație grozavă, discuția despre ce anume puteți îmbunătăți la viața voastră sexuală ar trebui să vină de la sine.

  1. Sexul de calitate se termină întotdeauna cu un orgasm

Fals. Un contact sexual reușit nu trebuie să culmineze neapărat cu un orgasm. Ar trebui să ne bucurăm de sexul ca activitate în sine, fără să urmărim un scop final, anume orgasmul, mai ales pentru că așa ar dispărea farmecul activității în sine dacă ne concentrăm doar pe final. Sexul ar trebui să fie despre apropierea dintre cei doi parteneri, despre explorarea legăturii fizice intense din timpul sexului, și mai puțin despre o competiție pentru obținerea orgasmului. Dacă vă veți gândi prea mult la momentul culminant, șansele să îl atingeți se vor diminua considerabil.

  1. Sexul de calitate durează ore

Fals. Sexul ar trebui să dureze atât timp cât vreți să dureze, nu există un timp standard ca reper pentru un contact sexual reușit. Contrar opiniei majorității conform căreia cu cât durează mai mult, cu atât sexul este mai bun, multe cupluri se bucură de sex satisfăcător care durează între 3 și 13 minute, conform cercetătorilor Eric Corty și Jenay Guardiani. Unii oameni au nevoie de contacte sexuale prelungite, în care preludiul joacă un rol important, în timp ce alții preferă partidele mai scurte, dar mai intense. Nu există reguli în acest sens.

  1. Dacă sunteți îndeajuns de excitați, nu aveți nevoie de lubrifiant

Fals. Dacă aveți nevoie de mai mult lubrifiant decât corpurile voastre produc în mod natural, asta nu înseamnă că nu sunteți îndeajuns de excitați. Explicația stă în faptul că lubrifierea naturală poate fi afectată de numeroși factori, în cazul femeilor: perioada din ciclul menstrual, anumite medicamente, o posibilă sarcină, menopauza sau cantitatea de apă consumată într-o zi. Prin urmare dacă este necesar, ați putea lua în considerare folosirea unui lubrifiant pe bază de apă pentru a face penetrarea mai ușoară.

  1. Nu e recomandat să mimezi orgasmul

Adevărat. Nu mai bine i-ai spune partenerului ce funcționează cel mai bine pentru tine? Nu trebuie să te gândești că îi vei răni sentimentele, ci mai degrabă la faptul că o viață sexuală împlinită se bazează pe comunicare, căci doar discutând despre ce puteți îmbunătăți veți face sex mai bun. Plus că majoritatea oamenilor apreciază să fie ghidați atunci când vine vorba de plăcerea partenerului. Iar orgasmul nu ar trebui să fie scopul principal, ci să vă simțiți ambii bine în timpul sexului.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.