Fără Mituri: sexul în timpul iernii

Sezonul rece oferă contextul perfect pentru seri pline de pasiune, iar experții vin și confirmă faptul că iarna e anotimpul prielnic pentru cât mai multe momente de intimitate. De ce și cum vă povestim mai jos când analizăm câteva mituri legate de sexul din timpul iernii.

  1. Bărbații își doresc mai mult sex în timpul iernii

Adevărat. Într-un studiu publicat de Psychology Today, 114 bărbați au fost rugați să evalueze rata de atractivitate a femeilor de-a lungul anului. Concluzia a fost că bărbații sunt mai atrași de corpul femeilor în lunile reci. Experții au explicat acest lucru prin faptul că bărbații tind să vrea ceea ce nu pot avea, astfel că atunci când femeile lasă descoperită cât mai puțină piele, bărbații simt o dorință mai mare și mai acută, plus curiozitatea de a descoperi ce se află sub puloverele groase și sub fulare.

  1. Cei mai mulți copii sunt concepuți iarna

Adevărat. Studiile arată că cei mai mulți copii sunt concepuți iarna datorită unei combinații de succes: calitatea îmbunătățită a spermei și receptivitatea ovulelor, la care se adaugă și apetitul sexual crescut în lunile de iarnă. Studiile au analizat corelația dintre schimbările sezoniere și concepție și au concluzionat că sperma are o calitate scăzută în timpul verii, afectând calitatea ovulelor și receptivitatea endometrială, de aceea multe sarcini apar iarna. Desigur, schimbările de natură biologică nu sunt singurul motiv pentru care cele mai multe sarcini apar iarna, ci și faptul că temperaturile scăzute aduc partnerii în cât mai multe momente de intimitate.

  1. Sexul îmbunătățește sistemul imunitar

Adevărat. Un orgasm nu poate înlocui vaccinul antrigripal, dar mai mult ca sigur oferă organismului un scut de apărare împotriva bolilor specifice acestei perioade. Conform unui studiu realizat în cadrul departamentului de Psihologie de la Universitatea Wilkes, Pennsylvania, nivelul imunoglobulinei A produse de organism, care ajută la prevenirea răcelii și gripei, este semnificativ mai mare pentru cei care fac sex de două sau trei ori pe săptămână: mai concret, nivelul imunoglobulinei A este cu 30% mai mare, astfel că sistemul imunitar are parte de întăriri serioase pentru cei care aleg să aibă contacte sexuale mai des.

  1. Sexul alungă depresia

Adevărat. Sexul e considerat un anihilator al stresului foarte eficient, pentru că eliberează endorfine, care ne fac să ne simțim mai fericiți, ceea ce poate contribui la o relație mai bună cu partenerul/a. Prin urmare, sexul este o modalitate perfectă de a combate simptomele unei depresii sezoniere, cauzată în special de vremea neprietenoasă.

  1. Legăturile emoționale sunt mai puternice iarna

Adevărat. Felul în care decorăm casa și biroul pentru Sărbători contribuie la faptul că devenim mai emoționali în această perioadă și se intensifică dorința de a descoperi oamenii care ne atrag dincolo de ce lasă să se vadă la suprafață. Cuplurile care se îmbrățișează mai des în perioada asta nu o fac doar pentru că e mai frig, ci și pentru că vor să compenseze pentru eventuala distanță dintre ei, explică o specialistă a sexului, sexolog și moderator radio, Dr. Charley Ferrer.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.