5 alimente-aliat în timpul menstruației

Ceea ce alegi să mămânci și cât de mult sau des mămânci dictează felul în care te simți. Sigur, alimentația nu este singurul factor, însă este unul important. În timp ce unele produse te ajută să te simți bine și să ai energia de care ai nevoie, altele pot produce dureri abdominale, balonare sau stări de greață.

Pentru unele femei, zilele de menstruație sunt cu adevărat dificile din cauza durerilor care pot apărea sau a altor simptome specifice. Există însă anumite alimente care te pot ajuta să treci mai ușor peste aceste zile:

  1. Nucile și semințele sunt adevărate surse de vitamine și energie. Ele hrănesc organismul și îl întăresc. De altfel, acestea ar trebui să-și facă loc în alimentația ta zilnică . Nucile și semințele pot fi consumate cu succes ca o gustare sănătoasă între mese. Ai grijă numai ca ele să fie crude, și nu prăjite și sărate.
  2. Apa, bună la toate. Nivelul optim de hidratare poate fi menținut cu ușurință prin consumul unei cantități de apă egale cu 3-5% din masa corporală. Însă, dincolo de efectul hidratant, apa accelerează procesele celulare și de a curăța organismul, contribuind astfel la o stare fizică bună..
  3. Pește. Anumite tipuri de pește conțin Omega 3 și acizi grași care ajută la relaxarea mușchilor și, astfel, la diminuarea crampelor care pot apărea pe durata menstruației. Alege preparate cu și pe bază de ton sau somon!
  4. Struguri. Pe durata acestor zile, o femeie pierde, în medie 30-80 ml de sânge, iar odată cu această cantitate, se elimină și 15-25 ml de fier. Așadar, organismul are nevoie de refacerea acestui deficit, iar strugurii se numără printre opțiunile noastre cele mai delicioase!
  5. Ciocolata neagră este modul ideal de a „trișa”: un deliciu perfect care nu afectează silueta dacă nu este consumată în exces. Mai mult decât atât, ea conține o doză binevenită de magneziu, substanță care se pierde pe durata menstruației. Știai că ciocolata eliberează hormonul fericirii? Asta înseamnă ca ea îți să o stare de spirit numai bună!
Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.