TOP 5 temeri ale băieților despre abstinență

Pe lângă faptul că sexul este sănătos și are numeroase beneficii, acesta reprezintă o parte importantă din viața fiecărei persoane sănătoase. Din diverse motive, se mai întâmplă ca atât fetele, cât și băieții să treacă prin faze de abstinență sexuală. Pentru un adolescent care nu face sex o perioadă mai lungă de timp e posibil să fie văzută ca o tragedie. Totuși, lucrurile nu stau chiar în felul acesta!

Mai jos vorbim despre abstinența la barbați și ce se întâmplă în corpul lor în acea perioadă.
În primul rând e util să facem diferența între abstinența totală și cea parțială. Prima dintre ele se referă la lipsa oricărei activități sexuale (deci nu faci sex și nu te masturbezi), în timp ce în cazul abstinenței parțiale, lipsa unei partenere este compensată cu masturbarea. În continuare vrem să răspundem celor mai comune întrebări pe care băieții le adresează când vine vorba de lipsa sexului.

  1. Oare îmi voi pierde din abilități?

Poate prima temere este aceea că dacă nu mai faci sex o vreme, atunci când faci sex după abstinență nu vei fi la fel de performant. Ei bine, nu trebuie să-ți faci griji, e ca mersul pe bicicletă, doar lasă-te purtat de val și totul va veni de la sine!

  1. E posibil ca prima dată după mult timp să ejaculez mai repede?

Teama de ejaculare prematură este un aspect psihologic, mai degrabă, și nu unul legat de abilitățile fizice. Este posibil să ți se întâmple asta când ai un partener nou și emoțiile sunt mai mari. Mai multe despre ejacularea precoce poți să citești și aici. Știm că astfel de situații pot fi puțin frustrante și incomode, însă odată cu experiența vei învăța să deții mai bine controlul. Nu degeaba se spune că repetiția e mama învățăturii. 😊

  1. Mă pot îmbolnăvi dacă nu fac sex o vreme?

Studiile spun că lipsa sexului poate duce la disfuncții erectile, la boli de prostată sau la riscul de atac de cord. Ei bine, poți să stai liniștit în această privință pentru că aceste lucruri sunt valabile, în general, pentru bărbații de peste 40 de ani.

  1. Care sunt beneficiile abstinenței la barbați?

Abstinența nu are neapărat beneficii dovedite științific pentru că fiecare băiat este diferit în felul lui. Un lucru pozitiv pe care îl poți lua în calcul este că fără sex nu ești supus riscului de contractare a unei boli cu transmitere sexuală. Dar oricum, cu metodele contraceptive din ziua de azi te poți proteja folosind prezervativul. Aceasta este singura metodă care te ține departe de BTS.

  1. Ce pot face în această perioadă?

Ai putea să încerci câteva dintre ideile de mai jos:

  • Alege un sport care îți place și fă-l cât mai des. Pe lângă faptul că e sănătos să faci mișcare, efortul depus te va ajuta și să îți canalizezi energia într-o direcție utilă.
  • Lucrează la visurile și aspirațiile tale
  • Poți să te înscrii la diverse cursuri unde poți cunoaște oameni noi
  • Ieși cu prietenii și găsiți activități funny pe care le puteți face împreună

Deci, în perioada adolescenței e normal să ai perioade de abstinență și nu e cazul să te îngrijorezi. Profită de aceste perioade pentru a investi în tine, în dezvoltarea ta și în crearea de prietenii valoroase.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.