Sex-appeal-ul se învață

Americanii îl numesc „sex-appeal”, francezii vorbesc despre acel „je ne sais quoi”, iar românii spun despre o persoană foarte atrăgătoare că îl are pe „vino-ncoa’”. Indiferent de sex, cultură sau alte particularități regionale, ni se poate întâmpla să fim atrași de magnetismul copleșitor sau intrigant al anumitor persoane cu care intrăm în contact, fără să putem spune exact ce anume ni se pare atât de fascinant.

Invariabil, ne dorim să fim percepuți cel puțin la fel de atrăgători precum aceștia. Ce putem face?Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora putem să ne scoatem în evidență farmecul personal și să avem o adevărată atitudine de seducătoare.

Înainte de toate, este important să ne cunoaștem pe noi înșine cât mai bine: cu bune, cu rele, cu defecte și calități, cu temeri și idealuri. Numai acceptându-ne așa cum suntem vom reuși să găsim cele mai bune modalități de a ne transforma defectele în avantaje și de a ne pune în valoare calitățile, astfel încât să devenim absolut irezistibile pentru toți cei din jur.

Încrederea în sine este un „accesoriu” pe care îl putem purta mereu, cu garanția că se asortează oricărei ținute și se potrivește oricărui context. În fond, și sex-appeal-ul este doar o atitudine. Încrederea în sine se vede din postura corporală, din obișnuința de a-i privi pe ceilalți în ochi pe durata unei conversații și din naturalețea care, în definitiv, vorbește de la sine despre cât de atrăgătoare suntem.

Sex-appeal-ul vine o dată cu exercițiul. Cu cât socializăm mai mult și ne extindem grupul de cunoștințe, cu atât dobândim mai mult curaj să ne permitem sa fim noi înșine. Expunerea în diferite contexte sociale și faptul că și ceilalți își doresc să petreacă timp cu noi nu fac decât să ne confirme că avem farmecul necesar pentru a fi o companie plăcută. În plus, cu cât suntem mai deschise la a încerca noi experiențe, cu atât putem descoperi aspecte ale personalității noastre pe care, poate, nici nu le bănuiam,iar barierele care ne împiedică să ne manifestăm adevăratul potențial dispar pe nesimțite.

Stilul personal este cel care ne face unici și care ne diferențiază într-o mare de persoane la fel de interesante. Stilul vestimentar abordat, accesoriile preferate, modul de exprimare sau anumite gesturi caracteristice fiecăreia dintre noi ne fac memorabile în ochii celorlalți. Cheia stă atât în detaliile care ne aparțin numai nouă, cât și în armonia îmbinării tuturor lucrurilor care ne caracterizează. Crearea unui stil personal nu ar trebui însă lăsată la întâmplare. Așadar, revistele sau website-urile de lifestyle, blogurile stiliștilor și alte asemenea surse de inspirație trebuie să ne devină prieteni.

Zâmbetul face minuni! Nu degeaba se spune că orice persoană este mai frumoasă atunci când zâmbește. O expresie facială deschisă invită la interacțiune, iar adesea, un zâmbet descuie mai multe uși decât ne putem imagina, în situații dintre cele mai variate. De cealaltă parte stă un chip încruntat, neprietenos, pe care oamenii nu doresc nici să îl vadă, nici să îl descopere.

Un ultim truc: să păstrăm întotdeauna o doză de mister care intrigă și îi determină pe cei din jur să-și dorească să afle mai mult despre noi. În plus, bărbații vor considera întotdeauna atrăgătoare o femeie sigură pe ea, cu un stil unic și un zâmbet molipsitor, dar despre care nu știu tot – pentru ei, va deveni o provocare irezistibilă să te descopere!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.