Cum sărbătorim Valentine’s Day în pandemie? Cu iubire!

Valentine’s Day, această sărbătoare împrumutată și de noi pentru a celebra iubirea în fel și chip, se transformase ușor într-o goană pentru a găsi cadoul perfect pentru partener, de a rezerva activitatea perfectă și de te da peste cap pentru a-ți dovedi iubirea.

Numai că, în 2021, Valentine’s Day se modelează după lecțiile pe care anul trecut ni le-a adus. După aproape un an de pandemie, izolare, restricții, am învățat cu toții să apreciem adevărata valoare a lucrurilor mărunte, să ne bucurăm de simpla prezență a oamenilor din viața noastră și să simțim autentic.

Am realizat un mic sondaj în comunitatea Planifică Neprezăvutul de pe Instagram, ca să aflăm ce își doresc tinerii, în mod ideal, cu ocazia acestei zile și am grupat răspunsurile în câteva categorii relevante.

Deci, ce își doresc cu adevărat tinerii cu ocazia acestui Valentine’s Day?

1. Lucruri simple, dar pline de sens

Sigur că în continuare ne dorim, poate, cadouri scumpe și experiențe memorabile, dar nimic nu se compară cu o revedere cu persoana iubită după câteva luni de despărțire, cu vizionarea unui film îmbrățisați, cu gătitul împreună.

2. Gesturi de iubire

După aceste „turbulențe emoționale” pe care pandemia ni le-a adus în cale, ne dorim să simțim cu adevărat iubirea, să simțim că sentimentele ne sunt împărtășite și să ne bucurăm de relația pe care o avem. A fost o perioadă de incertitudine pentru toți și tendința de a găsi sprijin și siguranță în relații a crescut.

3. Apropiere fizică

Unii dintre respondenți s-au declarat dornici să își petreacă ziua în pat cu partenerul, stând în brațe sau făcând sex. În plus, și-ar dori să locuiască împreună și să se trezească unul lângă celălalt în fiecare zi.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.