Ce spune poziția somnului despre relația voastră?

Oare poziția în care dormiți împreună are vreo legătură cu apropierea dintre voi? Potrivit specialiștilor, în timpul somnului, subconștientul preia controlul asupra corpului și devine imposibil să mai facem compromisuri sau să încercăm să simulăm anumite gesturi pe care, poate, atunci când suntem conștienți le facem de dragul celorlalți. Așadar, este momentul sincerității! Iată câteva dintre cele mai comune poziții de somn în doi, precum și ce ar putea spune acestea despre relația voastră.

Lingura – dormiți pe o parte, îmbrățișați. Aceasta este una dintre cele mai intime poziții de dormit, fiind, de obicei, preferată de cuplurile aflate la început de relație. Poziția exprimă o sexualitate intensă, precum și un sentiment puternic de securitate, ambii parteneri simțindu-se în siguranță unul lângă celălalt.
Romanticii – dormi cu capul pe umărul lui. O poziție clasică pe care cu siguranță ați observat-o de nenumărate ori în cazul cuplurilor din filmele hollywoodiene. Aceasta poate fi un indicator al încrederii pe care v-o acordați reciproc. În plus, este poziția pe care cuplurile o preferă, de regulă, imediat după ce au făcut dragoste.
Superman – el ocupă cea mai mare parte a patului, invadând spațiul jumătății sale. Specialiștii spun că acesta este semnul că bărbatul este cel care domină în relație.
Superwoman – inversul situației anterioare. În relația de cuplu, ea preferă să aibă propriul spațiu, iar el preferă să aibă un rol secundar.
Iubiții. Atunci când dormiți față în față, cu picioarele strâns legate și nedezlipiți, toată noaptea. Este poziția preferată a cuplurilor aflate la început – partenerii sunt atât de îndrăgostiți încât nu se pot despărți nici în timpul somnului.
Dormiți în părți opuse ale patului. Fiecare doarme pe cealaltă margine a patului, lăsând foarte mult spațiu gol între voi. Uneori, această poziție de somn poate fi semnul unei tensiuni emoționale sau al unui conflict, însă, în alte cazuri, aceasta înseamnă că amândoi aveți nevoie de spațiu pentru a vă relaxa și a vă odihni pe săturate.
Dialogul – dormiți îmbrățișați, unul cu fața la celălalt. Este una dintre cele mai intime poziții de dormit și exprimă dorința foarte puternică de a comunica. Apare adesea în cazul cuplurilor aflate la început, care abia așteaptă să se descopere, precum și în cazul cuplurilor sudate, a căror relație a trecut de mult de primul test și care se înțeleg „din priviri”.

Care vi se pare cea mai bună poziție de dormit în cuplu?

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.