6 semne că ești într-o relație serioasă

In a relationship? In an open relationship? It’s complicated? Cum să îți dai seama dacă tu și noul tău partener aveți o relație serioasă sau e în regulă să vă vedeți și cu alți oameni?

Uneori, începutul unei relații poate fi puțin derutant. V-ați cunoscut, v-ați plăcut, petreceți foarte mult timp împreună, dar încă nu ați pus o etichetă pe ce aveți. Cum știi care sunt limitele, dacă nu ați discutat încă despre asta? Ce faci dacă te contactează fostul sau un alt băiat? Cum reacționezi dacă el ar vorbi cu alte fete? Care sunt semnele clare că sunteți într-o relație serioasă?

Poate și tu ai trecut prin aceste dubii, așa că în acest articol discutăm despre semnele că ești într-o relație serioasă.

Ce înseamnă să fii într-o relație serioasă?

Pe scurt, o relație serioasă este formată din doi oameni care își doresc un viitor împreună. Mai pe larg, o relație serioasă are la bază niște principii, setate de ambii parteneri. De exemplu, într-o relație serioasă, partenerii pot alege de comun acord să nu se vadă sau să nu flirteze și cu alți oameni.

O relație serioasă este definită de tine și partenerul tău, și nu de prieteni sau social media. Ai grijă să fie îndeplinite nevoile tale reale și să nu renunți la ce îți dorești doar de dragul de a fi într-o relație.

Semne că ai trecut de la casual dating la o relație serioasă:

  1. Ați vorbit despre asta, clar și fără ezitări

Cel mai bun mod de a ști că ești într-o relație serioasă este să discuți cu partenerul despre asta și să agreați acest lucru. Ce e mai liniștitor decât certitudinea? De ce să presupui și să faci scenarii dacă poți afla cu siguranță? 😊

 

  1. V-ați „etichetat” oficial

Se referă la tine ca fiind prietena lui în public, nu are nicio problemă în a te prezenta prietenilor lui și deja i-a cunoscut pe ai tăi? Atunci e un semn bun că e implicat și că se vede într-o relație serioasă cu tine.

 

  1. Nu vă întâlniți doar pentru sex

Ați ajuns, deci, la un nivel superior de intimitate, când puteți petrece timp de calitate împreună și fără a face sex. În felul acesta, știi că legătura dintre voi e pe bune și aveți mai multe lucruri în comun.

 

  1. Vorbiți despre orice, cu relaxare

În momentul în care te simți confortabil să discuți despre orice, vesel sau trist, și te simți ascultată, simți că îi pasă de aceleași lucruri care sunt importante pentru tine, atunci știi că aveți o conexiune reală.

 

  1. Vă faceți planuri împreună

Un semn foarte clar că vă vedeți împreună în viitor este acela când vă faceți planuri împreună și nu doar ipotetice, cum ar fi numele ipoteticilor voștri copii 😊 dacă gândul de a merge undeva împreună peste 3 luni nu se simte ca o presiune pentru niciunul dintre voi, atunci e clar că sunteți împreună pe bune.

 

  1. Nu simțiți nevoia de a flirta și cu alte persoane

Dacă simți nevoia să ții o portiță deschisă și ai conversații regulate și cu alte persoane, poate ar fi bine să te întrebi ce simți cu adevărat pentru partenerul tău actual. Un alt criteriu important este cum te-ai simți tu dacă ai afla că și partenerul tău este destul de prietenos cu alte fete noi (nu ne referim aici la amici/amice pe care le știai/știa de mult timp). În mod normal, când te dedici unei relații serioase, renunți la flirtul ocazional cu alte persoane, mai ales dacă știi că acest lucru l-ar răni pe partener și ar afecta relația. La polul opus, dacă nici ție nu ți-ar face bine să afli că și el flirtează, tu de ce ai face-o?

Chiar dacă aceste semne sunt destul de clare pentru o relație serioasă, o discuție sinceră nu ar trebui să lipsească. Comunicarea este cheia unei relații reușite, nu-i așa? Mai exact, dacă nu te simți confortabil ca partenerul tău să aibă conversații întregi cu alte fete, atunci asigură-te că îi spui acest lucru. Dacă nu știi ce să faci atunci când te contactează un fost sau un alt băiat, poate ar fi bine să fii sinceră și despre asta cu partenerul tău actual și să vezi ce simte și el despre situație.

Dacă îți dorești o relație serioasă cu persoana cu care te vezi, dar nu îți arată niciun semn în această direcție, poate e momentul să afli unde se situează și celălalt în raport cu legătura dintre voi. Orice ar fi, o discuție deschisă îți poate salva mult timp și energie 😉

În final, Planifică Neprevăzutul!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.