Ți-ai început viața sexuală? Iată de ce să alegi pilulele contraceptive!

Contracepția face parte din lumea modernă, la fel ca televizorul sau smartphone-ul. Orice adolescentă cool trebuie să știe cum funcționează metodele contraceptive. Cu siguranță că nu vrei să te joci cu emoțiile tale atunci când vine vorba de modul în care te poți proteja eficient de o sarcină nedorită. De aceea, îți prezentăm avantajele pilulelor contraceptive – anticoncepționalelor – astfel încât tu să fii informată și să poți alege pentru tine în deplină cunoștință de cauză!

Care sunt avantajele pilulelor contraceptive?

Antinconcepționalele sunt un mijloc contraceptiv foarte eficient, cu o rată de succes de 99.7% în cazul unei utilizări perfecte și de 92% pentru utilizarea tipică. Atunci când nu se fac greşeli în utilizarea pilulelor, se înregistrează mai puţin de 1 sarcină la 100 de femei. Pilulele au evoluat, astfel că azi ele conțin doze mici de hormoni, care sunt tolerate bine de organism. Iar o altă veste bună este că sunt accesibile ca preț!

Pilulele contraceptive sunt eficiente încă de la primul ciclu menstrual, cu două condiții: să fie administrate din prima zi de menstruație și să fie folosite corect apoi.

Știai că unele tipuri de pilule bifează simultan condițiile de mai jos?

  • Ameliorează tulburările ciclului menstrual
  • Tratează cu succes acneea
  • Previn simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual (precum pofta de mâncare crescută, balonarea, starea de nervozitate)
  • Duc la scăderea greutății corporale
  • Reduc crampele menstruale

De aceea, ele sunt adesea prescrise de medicul ginecolog în scop terapeutic, fiind de ajutor în cazul unei serii de afecțiuni sau tendințe specifice organismului femeii:

  • Pilulele contraceptive ameliorează durerile menstruale și reduc fluxul menstruației.
  • Unele tipuri de pilule pot avea efecte benefice asupra sănătății tenului și a părului.
  • Cele mai noi tipuri de pilule nu influențează greutatea.

Ceea ce trebuie să mai știi este că ele nu afectează fertilitatea. Așadar, o femeie sănătoasă poate rămâne însărcinată imediat ce renunță la pilule, chiar și după mai mulți ani de utilizare regulată.

O altă informație de care să ții cont este că poate fi periculos să fumezi dacă folosești pilulele contraceptive. Apariția efectelor secundare este mai frecventă în cazul fumătoarelor.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.