Studiile au decis: cuplurile care folosesc contracepție fac mai mult sex!

Care e legătura dintre folosirea unei metode sigure de contracepție și frecvența cu care un cuplu face sex? Se pare că una foarte strânsă, conform celor mai recente studii ale unor cercetători din Statele Unite. Mai exact, cuplurile care folosesc protecție fac de trei ori mai mult sex decât cele care nu utilizează nicio metodă contraceptivă modernă. Cercetătorii din cadrul Institutului de Sănătate Publică John Hopkings Bloomberg explică acest lucru prin faptul că folosirea unei metode de contracepție sigură ajută partenerii dintr-un cuplu să se concentreze mai mult pe plăcerea actului sexual în sine, fără a se îngrijora cu privire la apariția unei sarcini neprevăzute. Așadar, metoda contraceptivă potrivită aduce cu ea mai mult sex și mai puțin stres.

Cum au ajuns cercetătorii la această concluzie?

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 10 ani cu ajutorul a peste 210,000 de femei active sexual, provenind din 47 de țări diferite. Ele au fost întrebate dacă au avut relații sexuale în ultimele patru săptămâni și dacă s-au protejat. La final, rezultatele au arătat că 90% dintre femeile care foloseau o metodă contraceptivă modernă au făcut sex în ultimele 4 săptămâni, în timp ce 72% dintre cele care nu foloseau o metodă de contracepție nu au avut niciun contact sexual în același interval.

Totodată, studiul arată că femeile vor să aibă parte de o viață sexuală sănătoasă, fără riscul apariției unei sarcini neprevăzute. De altfel, fiecare cuplu are dreptul să aleagă momentul în care să conceapă un copil, iar intimitatea sexuală nu ar trebui să fie afectată de stresul provocat de un eventual „accident”.

Tocmai de aceea, pentru a fi siguri că vă bucurați așa cum vă doriți de timpul petrecut în doi, fără stres și griji care v-ar putea afecta în vreun fel viața sexuală, nu uitați să aveți folosiți întotdeauna o metodă de contracepție sigură și modernă, potrivită vouă.

Sursa: http://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/women-who-use-contraception-have-more-sex-study-finds-a6834821.html

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.