Ce se întamplă dacă faci dragoste în timpul menstruației?

Dacă te întrebi ce se întamplă dacă faci dragoste când ești pe ciclu, pe stop sau în perioada menstruației, acest articol este pentru tine.

Dacă faci parte dintre femeile cărora li se întâmplă adesea ca poftele sexuale să fie la cote de vârf exact în timpul menstruației, acest articol este pentru tine! De acord, acele câteva zile din lună pot veni la pachet cu disconfort, „chef de nimic!”, crampe menstruale și poate și alte câteva simptome de care nici măcar nu vrei să-ți amintești. Însă, în mod surprinzător, dorința sexuală poate ignora complet toate aceste simptome.

Cum miturile circulă fără încetare și mai toate spun că nu este sănătos să faci sex pe perioada menstruației, te regăsești într-o adevărată dilemă – cui să dai curs: precauției sau dorinței arzătoare? Ei bine, trebuie să știi că, în ciuda miturilor, specialiștii afirmă că, din punct de vedere medical, nu există nicio problemă în ceea ce privește relațiile intime în timpul menstruației. Mai mult decât atât, medicii spun că sexul poate ajuta la îmblânzirea simptomelor sindromului premenstrual, de la durerile menstruale și fluxul abundent, până la stările schimbătoare de dispoziție și celebra hipersensibilitate. Acest lucru se întâmplă pentru că, în urma orgasmului, corpul eliberează endorfine, care sunt un analgezic natural și un stimulent al bunei-dispoziții.

Prin urmare, îți poți lua o piatră de pe inimă, căci nu ți se va întâmpla nimic dacă tu și partenerul tău aveți relații sexuale în acele zile. Atenție totuși la bolile cu transmitere sexuală – dacă ai un partener nou, este extrem de important să te protejezi de aceste infecții folosind prezervativul.

Acestea fiind spuse, nu-ți mai rămâne decât să creezi acele condiții care să va ajute să vă bucurați cât mai mult de momentele de intimitate:

  • Dacă știi că anumite zile de menstruație reprezintă o provocare mai mare decât celelalte, poți rezerva zilele mai ușoare pentru momentele în doi.
  • Te-ai întrebat vreodată dacă poziția sexuală în perioada menstruașiei contează?. Pentru că în acele zile, cervixul se deschide pentru a permite lichidului menstrual să treacă, poziția sexuală recomandată este cea a misionarului. Aceasta vă permite să vă bucurați de momentul în doi limitând, pe cât posibil cantitatea de lichid care poate apărea.
  • Asigură-te că protejezi așternuturile folosind un prosop pe care să-l așezi sub tine ca să absoarbă fluidul menstrual inevitabil. Astfel, eviți să te vezi nevoită să te ocupi apoi de curățarea cearșafurilor sau a saltelei.
  • Atenție la penetrare. Pentru că, pe durata menstruației, cervixul poate fi puțin mai coborât decât de obicei, este bine să-i dai de înțeles partenerului în cazul în care simți dureri locale, astfel încât lucrurile să continue cât mai plăcut posibil.
  • Duș în doi. Jetul de apă elimină grijile privind așternuturile și înlătură rapid lichidul specific, astfel încât să vă concentrați pe ceea ce contează cu adevărat.
Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.