Jocuri sexuale pentru un cuplu activ

Pasiunea dă viață unei relații, o face mai intensă și mai durabilă, spun unii cercetători. Într-un cuplu, pasiunea este strâns legată de atracția fizică și dorința sexuală pe care o simțiți unul față de celălalt. Iubirea erotică are ingrediente diferite de la o persoană la alta și de la o relație la alta, dar aproape întotdeauna este presărată cu jocuri și creativitate.

Pentru a menține pasiunea vie pentru cât mai mult timp, încearcă să schimbi împrejurările și ambianța în care obișnuiți să vă petreceți momentele în doi. Sexul în același pat ajunge să devină rutină, iar o schimbare „de decor” poate avea efecte uimitoare. Evadează din cotidian dându-i întâlnire partenerului, de exemplu, într-o cameră de hotel sau, de ce nu, folosindu-te de amabilitatea unui prieten care are o locuință frumoasă, unde poți crea o atmosferă cât mai aventuroasă.

Idei de jocuri în cuplu

  1. Folosește jocurile lui preferate ca pe un condiment al vieții sexuale. Poți îmbina două lucruri foarte pe placul lui: jocurile video și corpul tău. De fiecare dată când cineva pierde, trebuie să renunțe la un obiect vestimentar. Cine rezistă mai mult?
  2. O alternativă sunt jocurile de rol, pentru că stimulează creativitatea și alungă monotonia. Printre cele mai obișnuite jocuri sunt cele care implică dominare și supunere, însă ai putea să încerci ceva mai original și senzual: cere-i iubitului tău să te picteze nud, chiar dacă nu are talent deosebit în acest domeniu. Ar putea fi extrem de incitant și de provocator pentru partenerul tău faptul că îți poate privi corpul, dar nu îl poate atinge.
  3. Adevăr sau provocare? Adaptează varianta clasică a acestui joc pentru a face din el un moment incitant în cuplu. Scrieți fiecare pe bilețele un număr de curiozități intime pe care le aveți despre partener și un număr de provocări îndrăznețe, apoi pregătiți-vă să aflați lucruri noi sau să puneți în practică dorințele persoanei iubite.

Câte idei, atâtea momente pasionale în doi! Parte a preludiului sau puse în aplicare chiar pe durata actului sexual, jocurile în cuplu pot fi secretul vostru pentru o viață sexuală departe de rutină. Preia inițiativa și surprinde-ți jumătatea – cu siguranță vei avea și tu parte de senzații neașteptate. Dar nu uita: protejează-te folosind contracepție modernă, dacă nu vă doriți apariția unei sarcini chiar acum!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.