Cum îți dai seama dacă te-ai îndrăgostit?

Semne că ești îndrăgostit – Semne că ești îndrăgostită

Simplul gând la ea/el te face să tresari și imediat încep să apară fluturașii în stomac? Aștepți cu nerăbdare următoarea întâlnire și, în același timp, observi cât ești de speriat/ă, fără sa-ți dai seama exact de motiv? Oare e doar curiozitatea de la începutul unei relații sau e ceva mai mult de atât? Cu sentimentele nu-i de joacă, dar începuturile sunt cu siguranță un joc magic! Iată câteva semne că ești îndrăgostit/ă iremediabil:

1. Îi simți lipsa de fiecare dată când nu sunteți împreună.

Specialiștii recomandă ca atunci când ești sau nu ești încă sigur/ă dacă te-ai îndrăgostit, să-ți analizezi cu mai multă atenție gândurile și sentimentele atunci când nu sunteți unul lângă altul. Fii sincer/ă cu tinei însuți/însăți și vei găsi cu ușurință răspunsul.

2. Îi iubești chiar și imperfecțiunile.

De fapt, acestea te fac să îl/o iubești și mai mult, deoarece pentru tine sunt acele calități unice care îl/o fac diferit/ă față de oricine altcineva. Atât pentru tine, cât și pentru celălalt imperfecțiunile sunt acele lucruri care vă aproprie și mai mult, pe seama cărora puteți râde și vă puteți tachina reciproc.

3. Ai devenit o persoană și mai bună de când v-ați cunoscut.

Este vorba despre acea senzație de bine și chiar de încrederea în tine pe care ți le aduc. Simplul fapt că te afli lângă el/ea și că puteți discuta despre lucrurile pe care le aveți sau nu în comun, te provoacă, te face curios/ă și te ajută să descoperi mai multe despre tine și despre celălalt. Astfel, fără să-ți fi propus neapărat, devii cea mai bună versiune a ta, iar acest lucru îl poți observa și la celălalt.

4. Vrei să îl/o prezinți tuturor prietenilor și te bucuri să fie alături de tine atunci când ești cu ei.

Dacă în alte ocazii asemănătoare te gândeai să mai aștepți până ce îl/o prezentai prietenilor tăi, de această dată preiei inițiativa și organizezi marea întâlnire, nu înainte de a le povesti tuturor cât de super, cool, minunată și frumoasă este persoana de care îți place.

5. Poți să te vezi cu el/ea pe viitor.

De fapt, nu prea îți mai poți imagina cum ar fi viitorul tău fără el/ea. Majoritatea planurilor tale atât pe termen scurt, cât și lung îl includ și pe celălalt, iar fiecare experiență împreună te umple de energie pozitivă.

Așadar, dacă ai bifat majoritatea punctelor de mai sus, avem o veste pentru tine: te-ai îndrăgostit!  Iar dacă lucrurile merg bine în continuare și vă gândiți să treceți la etapa următoare, nu uitați să aveți întotdeauna în vedere și o metodă de protecție eficientă de contracepție.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.