7 gesturi care vă transformă într-o echipă

Sfaturi pentru o relație fericită

Uneori, cheia pentru o relație fericită stă în lucrurile mărunte și la îndemână, care-i aduc aminte celuilalt de afecțiunea ce i-o porți. Acele gesturi cotidiene ce formează o rutină frumoasă și care pot duce la o intimitate mult mai mare în cuplu. Iată câte lucruri pe care le puteți integra cu ușurință în relația voastră în fiecare zi:

  1. „Cum a fost azi?” O întrebare aparent banală, dar care dovedește că, dincolo de activitățile în care sunteți implicați fiecare peste zi, vă doriți să împărtășiți impresii despre anumite evenimente și să vă simțiți astfel prezenți și incluși în ceea ce se întâmplă atunci când nu sunteți împreună. O relație este cu atât mai frumoasă și mai profundă cu cât sunteți, înainte de toate, foarte buni prieteni și confidenți.
  2. Fii punctual. Chiar dacă uneori apar motive justificate care te fac să întârzii, asigura-te că anunți din timp că nu poți ajunge chiar la ora la care ați stabilit că vă întâlniți. Dacă însă e felul tău să nu ajungi chiar la timp la întâlniri, fă un efort de dragul celuilalt – astfel, vei evita multe certuri minore. Încearcă să estimezi cât mai realist timpul necesar pentru a ajunge într-un loc și, treptat, va deveni o obișnuință.
  3. Uneori, certurile au un efect pozitiv. O ceartă nu înseamnă neapărat cel mai rău lucru ce i se întâmplă relației tale. Dimpotrivă, un conflict poate ajuta o relație să devină mai puternică, atât timp cât fiecare dintre parteneri este dispus să-l asculte și să-l înțeleagă pe celălalt.
  4. Fiți o echipă! Dacă se întâmplă ca cineva să vorbească urât despre partenerul tău, ia-i apărarea. Acest lucru crește atât stima de sine a partenerului, cât și percepția voastră asupra relației. Sunteți împreună și pentru a vă ajuta și a vă susține reciproc.
  5. Nicio relație fără obligație! Trebuie să accepți faptul că relațiile vin la pachet și cu câteva mici compromisuri. Poate că nu aveți aceeași trupă de muzică preferată, iar nu toți prietenii săi îți sunt simpatici, însă, cu siguranță va aprecia că-I ești alături la concertul mult-așteptat sau la o întâlnire cu gașca.
  6. Încearcă să-l ții la curent pe celălalt cu planurile tale. Nu are nimic de-a face cu pierderea independenței sau cu nevoia de control exagerată. Este o formă de respect față de celălalt care, astfel, nu se va îngrijora și, în plus, va ști că-și poate face propriile planuri în lipsa ta.
  7. Efectul magic al micilor surprize. Dacă jumătății tale îi place un anumit tip de ciocolată sau ți-a povestit la un moment dat despre ceva ce a văzut într-un magazin, acesta poate fi un moment în care îi poți face o surpriză frumoasă.

Și, pentru că nu trebuie ignorată nici pasiunea, îți propunem câteva idei „picante”, de care să vă bucurați împreună! 🙂

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.