3 sfaturi pentru un an nou mai bun

Pe cât de mult îți dorești să se termine mai repede 2020, pe atât de important este ca înainte de noul an să îți iei timp și să analizezi cum a fost de fapt pentru tine și cum îți propui să fii tu în 2021.

Cu toate provocările pe care le-a adus pe plan global acest an, poate ție ți-a adus totuși și lucruri bune dacă stai să te gândești, așa că iată 3 lucruri pe care să le faci ca să te pregătești mai bine pentru noul an.

 

1. Sărbătorește-ți reușitele!

Anul acesta a fost unul dificil, a adus multe schimbări în viețile tuturor, dar în ciuda contextului, tu ai reușit să realizezi lucruri minunate, unele mai mici, altele mai semnificative. Fă o listă cu toate realizările tale din acest an. Meriți să te apreciezi pentru fiecare lucru pe care l-ai dus la bun sfârșit sau pentru modul în care ai reușit să te adaptezi și să crești în condiții #neprevăzute.

Ia-ți timp și notează fiecare lucru de care ești mândru/ă, uită-te în calendar și ia fiecare lună, uită-te pe mail, pe social media sau fă orice te ajută să îți amintești mai ușor realizările tale. Uitându-te la cât de mult ai realizat de fapt în acest an, vei căpăta mai multă încredere în forțele tale și vei începe noul an încrezător/oare că orice ar fi, vei reuși!

 

2. Apreciază oamenii care ți-au fost alături!

Dacă tot ai trecut prin amintirile din acest an, poate ți-ai dat seama și care au fost oamenii care ți-au stat alături la bine și la greu, fie că sunt din familie, dintre prieteni, sau oameni pe care abia i-ai întâlnit. După ce i-ai notat pe toți, trimite-le un gând bun și o mulțumire, să știe că te-ai gândit la ei și că apreciezi prezența lor în viața ta. Ca să fie cât mai personal, scrie-le exact ce anume ai apreciat din ceea ce au făcut ei sau cum te-au făcut să te simți prin simpla lor prezență.

În acest fel, te pregătești pentru un 2021 cu relații mai puternice și mai mulți oameni alături!

 

3. Amintește-ți lecțiile!

Ca un profesor bun, 2020 ne-a oferit lecție după lecție. Pe lângă cele aduse de context, cu siguranță le ai și tu pe ale tale. E un exercițiu bun să le notezi și să reflectezi asupra lor.

În acest fel, îți dai seama cât de mult te-ai dezvoltat în acest an și cum ești mult mai bine pregătit/ă pentru un nou început.

 

 

Și în 2021, Planifică Neprevăzutul! 😊

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.