Dacă am o relaţie stabilă sunt ferit/-ă de bolile cu transmitere sexuală?

    Răspunsul este NU. Bolile cu transmitere sexuală sunt mult mai des întâlnite decât se crede și, de foarte multe ori, sunt fie lipsite de simptome, fie aceste semne apar la mult timp după contaminare (după câteva săptămâni sau chiar luni). Aceste boli pot apărea chiar şi în cazul cuplurilor stabile, creând probleme dacă nu sunt depistate şi tratate corespunzător. Este important ca, în cazul unor simptome precum mâncărimi, iritații, modificări de miros, culoare sau consistență a secrețieiilor intime, să mergeți imediat la medicul ginecolog pentrudiagnostic și tratament corect.

    BTS se transmit pe cale sexuală, dar nu numai. De exemplu, o persoană se pot infesta cu BTS în urma realizării unui tatuaj sau a unui piercing, în urma unui sex oral, printr-o tăietură în care sângele persoanei respective a venit în contact cu o sursă infestată sau chiar prin folosirea unor toalete sau unor obiecte personale străine, cum ar fi prosopul.

    Dintre toate metodele contraceptive existente, doar PREZEVATIVUL oferă protecție împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

    VEZI MAI MULTE ÎNTREBĂRI
    Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.