Planifică neprevăzutul

Avantajele și dezavantajele folosirii steriletului ca metodă contraceptivă

Avantajele și dezavantajele steriletului

Avantajele și dezavantajele steriletului

Când vine vorba de planificarea neprevăzutului și instalarea unei sarcini, există o mulțime de metode contraceptive la care poți apela.

Steriletul este o metodă contraceptivă foarte eficientă (are Indice Pearl 1-3) cu acțiune pe termen lung, între 3 și 12 ani în funcție de steriletul folosit. Acesta poate fi introdus în cavitatea uterină și extras doar de către medicul specialist ginecolog, iar procedura este simplă și nu necesită anestezie. În acest articol poți descoperi cum funcționează steriletul.

E bine să știi că există mai multe tipuri de sterilete în funcție de materialele pe care le au în structura lor. Unele conțin cupru, fir de aur sau argint, dar există și sterilete cu conținut hormonal ce eliberează progestativ, un hormon asemănător progesteronului natural din corpul femeii.

Mai departe, ne propunem să-ți prezentăm avantajele și dezavantajele steriletului.

Avantajele și dezavantajele folosirii steriletului ca metodă de contracepție

Avantajele sale:

Principalele dezavantaje ale folosirii steriletului:

Având atât de puține dezavantaje și contraindicații, dispozitivul intrauterin poate fi recomandat aproape oricărei femei care vrea să planifice neprevăzutul.

În final, îți reamintim să nu amâni vizitele anuale la medicul gineclog și să discuți cu medicul înainte de a decide dacă steriletul este sau nu cea mai bună opțiune de contracepție pentru tine. Medicul îți poate oferi informații detaliate despre avantajele și dezavantajele steriletului, precum și să-ți recomande un alt tip de contracepție dacă steriletul nu este potrivit pentru tine.

 

 

 

 

Exit mobile version