Daca incepi sa folosesti pilula de a 2- a zi te vei ingrasa?

  Ma bucur ca ne-ai gasit si putem sa dicutam despre subiecte care te intereseaza. De la inceput, trebuie sa stii ca pilula de a 2-a zi NU INGRASA! Mai trebuie sa stii insa si alte lucruri importante.

  Pilula de a 2-a zi sau contraceptia de urgenta ar trebui sa o ai la indemana si sa o folosesti in situatiile „neprevazute”, atunci cand ai avut un contact sexual neprotejat, adica:

  • nu ai folosit o metoda contraceptiva sau
  • ai dat gres cu cea pe folosit-o:
   • prezervativul s-a rupt, a alunecat sau nu a fost folosit corect
   • ai uitat sa iei pilulele pe care le folosesti in mod curent mai mult de 3 zile consecutive
   • spermicidul pe care l-ai folosit nu s-a dizolvat inainte de contactul sexual
   • nu ai putut respecta calendarul sau perioada ta fertila pe care o determini in altfel
   • „feritul” a scapat de sub control

  Pentru asemenea situatii „neprevazute” este utila contraceptia de urgenta, adica pilula de a 2-a zi.

  Pentru a o putea folosi in mod eficient este bine sa stii de unde ai putea cumpara contraceptive de urgenta, care este programul de functionare al farmaciilor respective, cat costa produsul de care estI interesata si cum te vei asigura ca vei avea acces la suma respectiva de bani in intervalul de timp pe care il vei avea la dispozitie.

  NU UITA, CONTRACEPTIA DE URGETA ESTE CU ATAT MAI EFICIENTA CU CAT O IEI MAI REPEDE DUPA CONTACTUL SEXUAL NEPROTEJAT.

  Tot la categorie NU UITA: CONTRACEPTIA DE URGENTA NU TE PROTEJEAZA IMPOTRIVA INFECTIILOR CU TRANSMITERE SEXUALA! Daca crezi ca te-ai expus riscului unei infectii, adreseaza-te unui cabinet de planificare familiala sau medicului de familie.

  Erai ingrijorata daca posibilitatea de a te ingrasa apare dupa ce „incepi” sa iei pilula de a 2-a zi. Poate ca daca te afli intr-un moment al vietii in care situatiile in care ai nevoie sa te protejezi impotriva unei sarcini nedorite sunt mai frecvente, ar fi mai bine sa te gandesti la o metoda contraceptiva pe care sa o folosesti cu regularitate. Poti discuta despre acest lucru in deplina confidentialitate la un cabinet de planificare familiala. Poti discuta si cu medicul tau de familie, daca iti vine mai usor.

  Sper ca am raspuns intrebarii tale, daca mai ai si alte aspecte pe care vrei sa le discutam, nu ezita sa ne scrii din nou!

  VEZI MAI MULTE ÎNTREBĂRI
  Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.