Cum acționează contracepția de urgență?

Administrată în maxim 72 de ore după un contact sexual neprotejat, pastila contraceptivă de urgență sau „pilula de a doua zi” împiedică formarea unei sarcini nedorite. Având în vedere faptul că eficiența pastilei este de 95% dacă partenera ta o folosește în primele 24 de ore după contactul sexual, ideal este să acționați cât mai repede posibil.

Care sunt avantajele?

Dacă tu și partenera ta nu aveați în plan o sarcină, iar „accidentul” care tocmai s-a produs determină griji cu privire la o sarcină nedorită, pilula contraceptivă de urgență poate fi o soluție demnă de luat în seamă pentru a evita un avort.

Care sunt riscurile?

După administrare, partenera poate experimenta dereglări de câteva zile ale ciclului menstrual. De asemenea, în anumite cazuri pot apărea reacții secundare temporare, cum ar fi dureri abdominale ușoare, senzație de greață, amețeală, vărsături, sângerări nelegate de ciclul menstrual sau oboseală.

Unde se găsește?

Pilula contraceptivă de urgență este disponibilă în farmacii și poate fi cumpărată fără prescripție medicală.

Bine de știut

Pilula de a doua zi este o metodă contraceptivă de urgență și nu o metodă care poate fi folosită în mod regulat. Dacă ai o viață sexuală activă, asigură-te că vă protejați constant și că limitați astfel, pe cât posibil, situațiile neplăcute pentru amândoi.

Împarte ghidul cu prietenii tăi

Află mai multe pe această temă!