Sfaturi pentru o relație fericită

Foarte puține cupluri pot spune, cu mâna pe inimă, că nu s-au confruntat cu nicio provocare în relația lor și că lucrurile au mers întotdeauna „ca pe roate”. Care este secretul iubirii lor? Care au fost momentele dificile și, mai ales, cum au trecut peste ele?

Încrederea este de bază într-o relație solidă, de lungă durată. Dar la cine este problema: observi anumite lucruri care te fac să te îndoiești de celălalt sau este vorba, mai degrabă, de anumite experiențe anterioare ale tale care își spun cuvântul? Înainte de a trage concluzii, asigura-te că evaluezi corect situația și că ești fair cu celălalt.

Iată câteva lucruri care vă ajută să construiți pas cu pas acea relație împlinită pe care v-o doriți:

• Țineți-vă de cuvânt – dacă ați promis ceva, îndepliniți promisiunea, duceți la final planul.
• Nu mințiți. Nici măcar minciuni „ușoare”. Până și acestea capătă greutate atunci când se adună.
• Fiți corecți, chiar și în mijlocul unei certe. În situațiile delicate se vede cât de mult țineți cu adevărat unul la celălalt.
• Împărțiți sarcinile. Locuiți împreună? Participați în egală măsură la curățenie, plătiți pe rând facturile, nu vă eschivați lăsându-l pe celalalt să ducă treburile la bun sfârșit de unul singur.
• Nu exagerați atunci când se întâmplă ceva neprevăzut și nu aduceți în discuție subiecte anterioare de supărare. Este extrem de dureros și duce la slăbirea încrederii și a respectului reciproc.
• Evitați momentele de gelozie, în special atunci când acestea nu sunt argumentate de fapte.
• Folosiți umorul. În momente încordate, vă poate ajuta să vă împăcați mai rapid. Iar în momente fericite, vă poate face ziua chiar și mai frumoasă, iar relația și mai puternică.
• Faceți sex. Cât mai des, în locuri inedite, după scenariile pe care vi le imaginați. Discutați deschis despre fanteziile voastre, puneți-le în practică pe cele care vi se par o idee bună amândurora și dați-vă voie să simțiți plăcerea fiecărei atingeri. Protejați-va eficient dacă vreți să evitați o sarcină și fiți pregătiți cu măsuri de urgență dacă intervine neprevăzutul. Sunt situații în care pilula de a doua zi se dovedește a fi una dintre cele mai inspirate invenții din lume!

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.