Planifică neprevăzutul

Cum să fac să nu rămân însărcinată

Conform datelor Eurostat din 2016, România se află în topul țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește numărului de mame minore. În plus, o anchetă sociologică de teren realizată de Asociația „Salvați copiii” România arată că aproape 18.000 de adolescente și tinere au devenit mame în 2018 deoarece nu au avut niciodată acces la informații privind educația sexuală, sănătatea reproducerii sau nu au fost niciodată la un cabinet de planificare familială.

Și pentru că primim foarte multe întrebări pe adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro despre cum se poate instala o sarcină, vrem ca prin acest articol să explicăm în detaliu când există posibilitatea ca o sarcină să apară și când nu, dar și de ce informarea despre metodele contraceptive este o cale de prevenție a posibilelor riscuri.

Așadar, pentru a fi mai ușor de identificat, vom împărți situațiile în funcție de două categorii, după cum urmează:

  1. Când poți rămâne însărcinata (fară să vrei)?

  1. Când nu poți rămâne însărcinată

 

Cum pot preveni orice risc de a rămâne însărcinată?

Pentru a fi sigură că eviți orice risc de sarcină, în primul rând ar fi bine să mergi la medic, respectiv la un cabinet de planificare familială. Citește aici cum poate decurge vizita la un astfel de cabinet.

Apoi, dacă nu cunoști tipurile de metodele contraceptive, le poți regăsi pe toate aici. Important de știut este că pentru situațiile în care metodele contraceptive folosite eșuează, neapărat să apelezi la pilula de a doua zi ca să nu stai cu grija unei posibilități de sarcină. Pentru eficiență maximă, aceasta se ia în primele 24 de ore, dar nu mai târziu de 72 de ore. Și ca să stai liniștită, după 3 săptămâni de la accident, poți să faci și un test de sarcină.

Sperăm că acest articol ți-a fost de folos și nu uita: să fii informat e cool! 😊

Exit mobile version