5 mituri despre ejacularea precoce

Ejacularea precoce a fost subiectul unuia dintre cele mai urmărite și populare webinarii Planifică Neprevăzutul, pe care, dacă nu ai avut ocazia sa-l urmărești live, îl poți viziona aici. Însă, pentru că acesta este în continuare un subiect tabu, iar lipsa discuțiilor deschise în jurul său conduce adesea la confuzie și neliniște, îți propunem să luăm în discuție cele mai frecvente mituri legate de ejacularea precoce.

MITnr. 1Ejacularea prematură afectează fertilitatea

De fapt, ejacularea prematură poate fi asociată infertilității doar în măsura în care vei ejacula înaintea contactului sexual propriu-zis. Este foarte posibil ca, deși un bărbat are ejaculare precoce, sperma produsă să fie perfect sănătoasă. Astfel, odată rezolvată durata de până la ejaculare, el poate avea oricând copii.

MITnr. 2Masturbarea poate ajuta la creșterea duratei actului sexual

Masturbarea te poate ajuta să-ți cunoști mai bine corpul, să fii mai relaxat și în largul tău atunci când vine vorba de propria sexualitate. În plus, poți învăța cum să controlezi mai bine punctul culminant, descoperind singur cele mai sensibile zone ale penisului.

MITnr. 3Ejacularea prematură apare numai în cazul tinerilor

Ejacularea prematură nu ține neapărat de vârstă. Statisticile arată că 1 din 5 bărbați s-a confruntat cel puțin o dată cu această problemă, însă foarte puțini sunt dispuși să vorbească despre aceasta. De cele mai multe ori, cauza este de natura psihologică, bărbatul nefiind îndeajuns de încrezător în sine, în performanțele sale sau în măsura în care caracteristicile penisului său sunt apreciate de parteneră.

MITnr. 4Ejacularea precoce are o cauză pur psihologică

Într-adevăr, în majoritatea cazurilor, ejacularea precoce este rezultatul unor motive de natură psihologică, și nu fizică. Bărbatul poate resimți o presiune mult prea mare, din teama că nu se va putea ridica la înălțimea așteptărilor partenerei sale. Dacă te regăsești în această situație, cea mai simplă cale către o viață de cuplu reușită este să discuți deschis cu partenera, pentru a îndepărta acea presiune care nu-ți permite sa te bucuri de intimitatea voastră.

În anumite cazuri, însă, ejacularea precoce poate avea cauze medicale, fiind influențată de nivelul hormonilor sexuali și activitatea glandelor sexuale. Așadar, dacă ți se întâmplă frecvent și nu ai găsit încă o soluție, îți recomandăm să apelezi și la sfatul unui medic specialist (urolog) pentru a clarifica natura problemei.

MITnr. 5Poți aplica diverse creme desenzibilizante pentru a stopa ejacularea precoce

, într-adevăr, anumite creme care pot reduce sensibilitatea zonei în care sunt aplicate, ceea ce poate conduce și la prelungirea duratei actului sexual. Însă aceste creme nu sunt o metodă recomandată pe termen lung, acestea tratând mai degrabă un efect decât o cauză.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-te medicului ginecolog Elena Ucenic. În cel mai scurt timp îți va răspunde.